Comenzile cu valoarea mai mare de 400 RON beneficiaza de LIVRARE GRATUITA
Comenzile cu valoarea mai mare de 400 RON beneficiaza de LIVRARE GRATUITA

Blog

Ceai verde fierbinte - Ceai verde preparat pentru a fi savurat fierbinte

Ceaiul în lume. Cine, unde și de ce.

Când vine vorba de țări renumite pentru ceai, sunt adesea menționate Regatul Unit, care conduce cultura mondială a ceaiului sau China și India, care sunt cele mai mari țări producătoare de ceai din lume. Dar, care țări beau, de fapt, cel mai mult ceai?

Consumul de ceai pe țară

Privind consumul total de ceai, inclusiv ceai negru, ceai oolong și ceai verde, China este țara care consumă cel mai mult ceai din lume, cu aproximativ 870.000 de tone. Aceasta este urmată de India cu aproximativ 800.000 de tone. Țările CSI (o federație a țărilor din fosta Uniune Sovietică, cum ar fi Rusia) s-au clasat pe locul trei cu 250.000 de tone, urmate de Turcia cu 140.000 de tone. Japonia, care consumă aproximativ 130.000 de tone, s-a clasat pe locul cinci. Urmează Regatul Unit, Statele Unite, Pakistan, Egipt și Iran.

Multe dintre aceste țări se bazează pe importuri pentru majoritatea aprovizionărilor lor. De exemplu, țările CSI, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Egipt etc. De asemenea, Iranul și Japonia cultivă mult ceai pe plan intern, dar și importă pentru a-și completa consumul.

Consumul de ceai pe cap de locuitor

Țara cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor este Kuweit. Kuweit, o țară producătoare de petrol din Golful Persic, consumă 2,46 kg de ceai de persoană. Pe locul doi este Irlanda cu 2,23 kg / pers., iar pe locul trei este Anglia cu 2,07 kg / pers.Qatar, Turcia, Afganistan, Maroc și Libia urmează pe locurile 4-8, urmate de Taiwan pe locul 9 cu 1,54 kg și Siria pe locul 10.
Primele trei clasamente ale consumului pe țară nu sunt foarte înalte în ceea ce privește consumul pe cap de locuitor. Țările CSI s-au clasat pe locul 21 cu 0,94 kg, India pe locul 23 cu 0,69 kg și China pe locul 24 cu 0,66 kg. Aceste țări par să aibă un consum național ridicat din cauza populațiilor lor mari, mai degrabă decât a consumului lor extrem de ridicat pe cap de locuitor.

Ceaiul preferat din lume

Ceaiul negru este cel mai consumat ceai din lume, reprezentând aproximativ 80% din volumul producției mondiale. Felul în care se bea, la fel ca și ustensilele artizanale folosite la prepararea lui diferă de la cultură la cultură.

Țările mari iubitoare de ceai negru îl consumă mai ales cu zahăr sau cu zahăr și lapte. În unele regiuni, se adaugă ierburi și mirodenii, rareori se bea simplu.
În Asia de Sud, cum ar fi India, care este un mare producător de ceai negru, oamenii preferă ceaiul cu lapte preparat prin fierberea ceaiului negru într-o oală și adăugând mult zahăr și lapte. Se pot adăuga și diverse condimente pentru un efect terapeutic în tot felul de afecțiuni.

Unele regiuni din Asia de Sud-Est adaugă lapte condensat. Deoarece atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde sunt produse în această regiune, există o mare varietate de ceaiuri disponibile.

În regiunile calde și uscate, precum Orientul Mijlociu, se bea de mai multe ori pe zi ceai fierbinte cu zahăr.
În Anglia a apărut obiceiul petrecerilor cu ceai, iar ceaiul a ajuns un produs important în adunările sociale. Eticheta de a servi și a bea ceaiul este unul dintre subiectele de mare interes pentru britanici.

Ceaiul Oolong, care este în minoritate în comparație cu ceaiul negru, este consumat în principal în China și Asia de Sud-Est, în timp ce ceaiul verde este consumat în principal în Japonia, China și Asia de Sud-Est. Ceaiul Oolong și ceaiul verde se beau în general simplu, fără a adăuga zahăr.

Ceai fierbinte - Bucură-te de ceaiul fierbinte și savurează momentele de relaxare.

Cele mai apreciate ceaiuri și arome de ceai

Earl grey

Earl Grey este o baza de ceai negru aromat cu ulei de bergamotă, un citric cu aroma între portocală și lămâie, cu note subtile de grepfrut și limetă.
Cum a ajuns ceaiul Earl Grey atât de apreciat în lume?
A fost făcut faimos de către britanici, dar nu este o invenție britanică. Ceaiurile aromatizate sunt o invenție chinezească. Maeștrii de ceai din China veche aveau obiceiul să creeze frecvent rețete și blenduri noi de ceai, pentru a câștiga favorurile aristocrației vremii și pentru a atrage negustorii internaționali ce căutau să revină acasă cu mărfuri prețioase din Extremul Orient.
Aceiași maeștri de ceai au creat blendurile de ceai cu flori aromate de iasomie, cu boboci de trandafiri, cu portocale, cu fructe dulci de lychee.
O legendă spune că ceaiul Earl Grey a fost creat de un maestru mandarin, pentru a-l dărui Primului Ministru al Regatului Unit din perioada 1830 – 34, domnul Charles Grey. Soției domnului Grey i-a plăcut atât de mult ceaiul încât l-a servit la toate petrecerile cu ceai, până a ajuns atât de apreciat de către societatea londoneză încât doamna Grey a cerut unor maeștri de ceai locali să recreeze rețeta.

English breakfast

Ceaiul English breakfast este făcut dintr-un blend de mai multe ceaiuri negre.
Este mai tare decât ceaiurile verzi sau decât ceaiurile cu plante aromatice.
Însă are mai puțină cofeină decât cafeaua, așa că multe persoane îl preferă pentru o dietă echilibrată.
Ceaiul English breakfast conține antioxidanți care luptă cu radicalii liberi și previn deteriorarea celulelor organismului. Astfel, poate fi de ajutor la afecțiuni cum ar fi bolile de inimă, diabetul sau cancerul.

China Sencha

Ceaiul Sencha, la fel ca și ceaiurile negre, provine din planta Camellia sinensis, dar, spre deosebire de acestea, este un ceai verde gătit ușor la aburi în procesul de producție.

Sencha se produce în special în Japonia, China și Coreea de Sud.
După ce se culeg frunzele de ceai, mai întâi se trec rapid prin aburi, la temperaturi înalte, pentru a preveni oxidarea și a păstra culoarea verde. Apoi, frunzele sunt rulate, tăiate și uscate.
Are o aromă vegetală, proaspătă, cu note de nuci și merge extrem de bine în blenduri cu diverse arome.

Jasmine – ceai cu iasomie

Jasmine este o varietate de ceai verde aromatizat cu flori de iasomie, cu o aromă florală delicată.
Cele mai importante beneficii ale ceaiului cu iasomie sunt:

1. Calmează și relaxează: iasomia are efect calmant și sedativ. Pe lângă asta, ceaiul verde conține l-teanină, un aminoacid care reduce anxietatea și stresul.

2. Îmbunătățește claritatea în gândire: iasomia crește capacitatea de atenție, iar ceaiul verde dă energie creierului.
3. Ajută sistemul imunitar: ceaiul verde conține catehine, niște compuși organici care sporesc rezistența organismului la viruși.
4. Reduce inflamația: o ceașcă de ceai verde cu iasomie poate reduce temporar durerile, inclusiv cele cauzate de inflamații cronice cum ar fi artrita.
5. Ajută digestia.
6. Are conținut ridicat de antioxidanți: toate ceaiurile verzi și negre conțin antioxidanți, care previn acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor organismului.

Rooibos

Ceaiul Rooibos este un fel de ceai unic, care se regăsește în natură doar în regiunea Cederberg din Africa de Sud. Însă, datorită valorii sale comerciale, recent au fost înființate plantații și în alte regiuni din Africa de Sud. Localnicii îl consumă de sute de ani pentru gustul acrișor și răcoritor și pentru calitățile sale terapeutice.
În Africa de Sud sunt înregistrate 450 de plantații de rooibos, care produc în jur de 15000 de tone de ceai în fiecare an, din care aproape jumătate se exportă.
Ceaiul Rooibos nu conține cofeină, așa că este potrivit pentru copii sau pentru consum în a doua parte a zilei. Iar ca proprietăți terapeutice, ajută sistemul imunitar, are efect antiinflamator, deci previne artrita, calmează durerile de cap și crampele stomacale și, datorită conținutului de tanină, susține bunul mers al sistemului digestiv.